Maia Sandu răspunde socialiştilor: „Este firesc să existe opinii diferite... haideţi să nu căutăm pretexte pentru a complica o situaţie dificilă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu răspunde socialiştilor: „Este firesc să existe opinii diferite... haideţi să nu căutăm pretexte pentru a complica o situaţie dificilă”

Prim-ministrul Maia Sandu a venit cu o reacţie, după ce socialistul Vlad Bătrîncea a venit cu acuzaţii la adresa blocului ACUM, că s-ar face „declaraţii denigratoare la adresa PSRM şi instituţiei prezidenţiale”, ceea ce nici într-un mod nu contribuie la consolidarea coaliţiei de guvernămînt, iar unii deputaţi şi miniştri exponenţi ai blocului vin cu declaraţii şi mesaje cu tentă geopolitică şi ideologică „care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societăţii şi de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”.

Ca şi Dumitru Alaiba, Maia Sandu spune că este firesc ca într-o democraţie să existe opinii diferite. 

„Am decis să unim forţele noastre din parlament pentru a elimina căpuşa distructivă Plahotniuc. Am trecut peste neînţelegeri şi peste diferenţe de viziune, pentru că ştiam că dacă regimul rămâne încă un pic, din ţară nu va mai rămâne nimic. Noi, cei din ACUM, credem în democraţie. Noi credem că este firesc şi chiar necesar ca într-o democraţie să există opinii diferite, să existe contradicţii şi dreptul de a nu fi de acord. Este modul nostru de a fi şi aşa vom rămâne. Desigur, democraţia este fragilă. Însă aceste divergenţe nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înţelegere între ACUM şi PSRM. Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituţii independente, atunci haideţi să nu căutăm pretexte pentru a complica o situaţie dificilă. Am mai spus acest lucru – asigurarea unei justiţii independente, aşa încât procurorii şi judecătorii să apere legea şi oamenii, nu politicienii corupţi, este prioritatea noastră. Fără acest lucru, nu se va putea merge prea departe în niciun domeniu. Este o linie roşie pentru Guvern şi vom îndeplini această promisiune”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 


Încep să apară tot mai multe fisuri în coaliţia de guvernare. Un deputat PSRM este nemulţumit de declaraţiile exponenţilor blocului ACUM şi se întreabă de câţi deputaţi mai dispune coaliţia


„Bine punctat”. Igor Dodon îl susţine pe Vlad Bătrîncea, în ceea ce ţine divergenţele din interiorul majorităţii parlamentare

 

Dumitru Alaiba despre divergenţele din interiorul guvernării invocate de Batrîncea: "Aşa e democraţia, scumpii noştri"

Similare
RECOMANDĂRI