Maia Sandu: Sunt zvonuri că alegerile locale vor fi amânate cu un an
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Sunt zvonuri că alegerile locale vor fi amânate cu un an

Auzim zvonuri că se poate să se întâmple ca alegerile locale să fie amânate cu un an. Declaraţia a fost făcută de lidera PAS şi co-preşedinta Blocului ACUM, Maia Sandu, în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Maia Sandu consideră că în Republica Moldova, în sfera politică sunt partide „cu care aproape că nu poţi să discuţi. Dacă eram într-o altfel de ţară, unde existau şi altfel de forţe politice sănătoase, finanţate corect, necontrolate de oligarhi, era mult mai firesc. Şi acolo negocierile sunt dificile, dar acolo se aşează social democraţii cu cei de pe dreapta, discută pe programe. La noi lucrurile sunt atât de complicate, oamenii care sunt în celelalte partide au comis ilegalităţi atât de grave încât elementar nu poţi să te aşezi şi să discuţi. Şi vina aparţine celor care au intrat în politică pe uşa din spate, cu ajutorul banilor murdari”.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, co-preşedinta Blocului ACUM declară că scopurile formaţiunii pe care o reprezintă şi ale Moscovei sunt diametral opuse, însă alegerile libere şi corecte reprezintă punctul lor comun. „Pe de o parte, Moscova îşi doreşte ca un partid pro-rus să ajungă la putere. Noi ne dorim ca noi să ajungem la putere. Ca oamenii să decidă în Republica Moldova cine totuşi merită să conducă ţara, trebuie să avem alegeri libere şi corecte. Acesta este singurul lucru pe care se pare că îl avem în comun. Chiar dacă la Moscova alegerile nu sunt libere şi corecte, dar la Moscova se pare că se vrea ca în Republica Moldova să fie alegeri libere şi corecte. Pentru că ei cred că în alegeri libere ar avea şanse mai mari. Noi credem că noi în alegeri libere şi corecte am avea şanse mai mari”.

Maia Sandu, referindu-se la declaraţia lui Igor Dodon, potrivit căreia unii membri ai Blocului ACUM ar fi „nazişti”, este de părere că aceasta ar fi o altă declaraţie trăsnită pe care a spus-o şeful statului de-a lungul timpului. „Eu personal am ascultat multe lucruri urâte spuse la adresa mea. Dacă m-aş limita la ce simt eu, atunci nu ar trebui să fiu în politică”.

Lidera PAS mai menţionează că dacă acest regim va continua să rămână la putere, încă câţiva ani, societatea Republicii Moldova va muri. „Pentru că oamenii tineri, competitivi, care vor să facă lucruri, care sunt capabili, pleacă”.

Totodată, politiciana a mai subliniat că în Republica Moldova circulă nişte zvonuri potrivit cărora alegerile locale ar putea să fie amânate cu un an. „Auzim zvonuri şi una e să auzi zvonuri şi alta e să vezi că expiră perioada până la care trebuia să se ia o decizie pe data alegerilor locale, pentru că în curând expiră mandatul aleşilor actuali”.

Similare
RECOMANDĂRI