Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Voi expedia o scrisoare Consiliului Europei şi Comisiei de la Veneţia privind deciziile adoptate de Curtea Constituţională

Premierul Maia Sandu a declarat că va trimite o scrisoare Consiliului Europei şi Comisiei de la Veneţia privind deciziile Curţii Constituţionale de la Chişinău. De asemenea, ea a reiterat că obiectivul de dezoligarhizare a Republicii Moldova a stat la baza votului comun a PSRM şi Blocului politic ACUM.

Premierul învestit, Maia Sandu, a făcut o precizare despre votul pe care l-a făcut Blocul ACUM împreună cu socialiştii, pentru a evita orice speculaţii în societate, dar şi în comunitatea internaţională.
 
„Obiectivul de dezoligarhizare a stat la baza votului comun acordat în Parlamenul Republicii Moldova de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor. Republica Moldova devenise un stat izolat internaţional, unde domnea corupţia, sărăcia şi teroarea. Fără a-l da jos pe Plahotniuc, fără a elibera instituţiile statului, Republica Moldova nu are nicio şansă să se mişte spre Uniunea Europeană. Vreau să fie foarte clar, nici discuţiile cu PSRM, nici votul din Parlament nu au fost vreodată despre federalizarea Republicii Moldova”, a precizat Maia Sandu.
 
În context, Maia Sandu a venit cu un apel către angajaţii instituţiilor statului.

„Le solicit repetat angajaţilor forţelor de ordine să nu blocheze activitatea instituţiilor de stat, să nu blocheze instituţiile de stat şi să nu îndeplinească ordinile celor care au uzurpat puterea şi nu vor să plece”, a mai menţionat politiciana.
 
Premierul învestit, Maia Sandu, a anunţat că va expedia o scrisoare către Comisia Europei, Consiliul Europei şi Comisiei de la Veneţia despre ultimile decizii adoptate de judecătorii Curţii Constituţionale.
Similare
RECOMANDĂRI