Marina Tauber despre motivul dispariţiei lui Ilan Şor din spaţiul public: Există riscuri pentru viaţa şi securitatea lui
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marina Tauber despre motivul dispariţiei lui Ilan Şor din spaţiul public: Există riscuri pentru viaţa şi securitatea lui

Există riscuri pentru viaţa şi securitatea lui Ilan Şor, liderul Partidului politic Şor. Din aceste considerente, echipa sa a decis ca acesta să nu apară în spaţiul public. Declaraţia aparţine Marinei Tauber, vicepreşedinta Partidului politic Şor. În cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, deputata a declarat că în curând va fi organizată o conferinţă de presă cu participarea lui Ilan Şor, la care toţi vor avea posibilitatea să afle detalii direct de la el, transmite IPN.

Marina Tauber a menţionat că îl cunoaşte pe Ilan Şor de mai bine de 22 de ani, ei fiind colegi de clasă şi demult implementează proiecte comune. Potrivit ei, echipa lui Ilan Şor nu îl consideră vinovat. Ba mai mult, spune parlamentara, în partidul pe care îl reprezintă nu există oameni corupţi.

Întrebată unde se află fostul primar de Orhei şi actual deputat, Marina Tauber a declarat că „nu poate să dea răspunsuri pentru alte persoane. Şi chiar dacă sunt colegi de partid, acesta nu-i raportează în fiecare zi unde se află şi ce face”. „Există riscuri pentru viaţa şi securitatea domnului preşedinte Ilan Şor. Şi în acest sens a fost luată decizia de noi, de echipa dumnealui, să nu apară în spaţii publice. Şi eu cred că e destul de clar ce pericol pentru viaţă şi securitate există şi din ce motiv eu nu comentez unde se află şi ce face”, afirmă Marina Tauber.

Vicepreşedinta formaţiunii a spus, că după cum a promis şi Ilan Şor, prin telefon, în timpul protestului de la Curtea Supremă de Justiţie, în curând va fi organizată o conferinţă de presă, o ieşire publică cu participarea sa. Deputata a mai spus că premierul Maia Sandu „face presiuni enorme spunându-le judecătorilor ce decizii trebuie să ia, astfel exercitând presiuni asupra justiţiei şi a cazului Ilan Şor”.

Întrebată despre raportul Kroll, Marina Tauber a declarat că într-adevăr în el se regăseşte numele său şi aceasta pentru că ea era acţionară la Unibank. „Întrebarea este, dacă în acest lucru există o încălcare a legislaţiei – pentru că în raport nu se menţionează că am vreo vină sau că am încălcat legea”, a spus ea.

Vicepreşedinta Partidului Şor a spus că în curând urmează să fie prezentate detalii referitoare la participarea formaţiunii în alegerile locale. Potrivit ei, există mai multe opţiuni, inclusiv pentru capitală, întrucât „Chişinăul reprezintă interes pentru partid”. În cadrul unei conferinţe de presă vor fi făcuţi publici candidaţii.

Deputata a mai spus că activitatea parlamentară nu este ceea ce a aşteptat, pentru că formaţiunea sa a venit să schimbe mai multe lucruri spre bine, însă iniţiativele nu sunt acceptate de majoritatea parlamentară. Or, spune Marina Tauber, iniţiativele Partidului Şor au fost testate la nivel de localităţi – proiecte sociale, de infrastructură etc.

Ilan Şor a fost condamnat, în 2017, de prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie legată de frauda bancară. După formarea noului Parlament, Ilan Şor a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internaţional Chişinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră, chiar dacă avea interdicţia de a pleca în străinătate.

Similare
RECOMANDĂRI