Marina Tauber şi Nicolai Grigorişin vor lupta pentru funcţia de primar la Bălţi în al doilea tur de scrutin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marina Tauber şi Nicolai Grigorişin vor lupta pentru funcţia de primar la Bălţi în al doilea tur de scrutin

Rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi de ieri arată că în municipiul Bălţi şi în alte cinci localităţi din ţară nici un candidat nu a acumulat 50 la sută din voturile exprimate pentru a câştiga din primul tur scrutinul pentru funcţia de primar, transmite MOLDPRES.

Conform Codului electoral, dacă niciunul dintre candidaţi nu a acumulat cel puţin jumătate din numărul de voturi exprimate de alegătorii care au participat la alegeri, în două săptămâni va fi organizat un al doilea tur de scrutin. În turul doi participă primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur.

Potrivit sursei citate, conform datelor preliminare ale alegerilor noi din municipiul Bălţi, nici unul dintre cei 11 candidaţi care au participat la scrutin nu a întrunit mai mult de 50 la sută din sufragiile exprimate pentru a învinge din primul tur. Candidatul Partidului Şor, Marina Tauber, a acumulat circa 48 la sută din voturi iar pentru candidatul independent Nicolai Grigorişin au votat aproximativ 21 la sută.

În municipiul Bălţi s-a înregistrat o rată de participare de circa 33 la sută, cea mai scăzută consemnată până în prezent la alegerea unui primar.

Similare
RECOMANDĂRI