Mihai Ghimpu a spus în ce condiţii PSRM va accepta o coaliţie cu PDM sau cu ACUM 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Ghimpu a spus în ce condiţii PSRM va accepta o coaliţie cu PDM sau cu ACUM 

Mihai Ghimpu, preşedintele de onoare al Partidului Liberal, consideră că Partidul Socialiştilor va accepta o alianţă cu Partidul Democrat sau cu blocul ACUM, dacă acestea din urmă îi vor accepta unele puncte-cheie din programul său partinic, care este unul pro-rus. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Acum are loc a doua campanie electorală. Liderii de partide care ştiu că nu vor face alianţă unii cu alţii îşi menţin alegătorii”, spune Mihai Ghimpu. Totodată, liberalul spune că între PDM şi PSRM există o posibilitate de a se crea o coaliţie „în cază că o acceptă Moscova”. Aceasta ar avea loc, lidera PSRM Zinaida Greceanîi va fi aleasă preşedinte de Parlament şi astfel s-ar „elibera” funcţia de premier pentru PDM.

Întrebat cum poate să fie redusă puterea pe care o deţine PDM la ora actuală, Mihai Ghimpu spune că acest lucru ar putea fi făcut printr-o alianţă a cel puţin una dintre fracţiunile care au obţinut mai multe voturi în Parlament cu Partidul Democrat. Astfel, potrivit lui, „s-ar împărţi puterea”. El admite în acest sens posibilitatea coaliţiei formată din PSRM – PDM – ACUM, „care ar micşora de trei ori puterea PDM”

În opinia lui Mihai Ghimpu, PDM îşi doreşte alegeri anticipate. Nu în zadar data alegerilor parlamentare a fost numită 24 febuarie. Potrivit lui, acest lucru a fost făcut pentru ca să poată fi organizate eventuale alegeri anticipate odată că alegerile locale: „Iar dacă vor avea loc anticipatele, PDM va rupe voturi şi de la blocul ACUM, şi de la PSRM”.


Şalaru: Moscova i-a chemat pe socialişiti ca să arate lumii întregi că fără acordul lor nu se poate lua nicio decizie în R. Moldova

Similare
RECOMANDĂRI