Mihai Popşoi: Alegerile vor fi un test de rezistenţă al coaliţiei de guvernare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Popşoi: Alegerile vor fi un test de rezistenţă al coaliţiei de guvernare

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi, deputat din fracţiunea PAS, blocul ACUM, consideră că următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, pe care cele trei partide antrenate în procesul de guvernare îl vor trece cu brio. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR MOLDOVA.

„Partidul Democrat şi-a dorit să fie alegeri anticipate pe 6 septembrie. Ştim acea uzurpare de o săptămână când au vrut să dea peste cap voinţa alegătorilor exprimată pe 24 februarie. Acum s-au gândit că poate vor câştiga pe 20 octombrie. Eu zic să-şi pună pofta-n cui, să se bucure de stabilitatea politică, de dezvoltarea Republicii Moldova, de parteneriatele externe pe care le construim şi încrederea pe care o căpătăm”, a declarat Mihai Popşoi.

Totodată, Mihai Popşoi spune că acordul semnat recent de Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Socialiştilor este pe termen restrâns, dar este un document destul de ambiţios. „Toate cele convenite sunt un plan de acţiuni, o agendă pentru Parlament şi Guvern pentru o perioadă care depinde de randamentul Parlamentului şi Guvernului. Personal, cred că este mai mult decât pentru sesiunea următoare, reieşind strict din multitudinea proiectelor şi cât de ambiţioase sunt. Sper să reuşim într-un an şi dacă nu reuşim, probabil va dura mai mult”, a notat politicianul.

Deputatul Partidului Socialiştilor Grigore Novac spune că acordul semnat nu este în favoarea vreunui partid politic pe care îl reprezintă, dar este un document care vine să soluţioneze problemele cetăţenilor. În opinia lui, varianta alegerilor parlamentare anticipate este mai puţin dorită de către populaţie. „Noi în tot anul avem alegeri. Nu există temei pentru ca să mergem în alegeri anticipate. Decât să pierdem timp într-o campanie electorală, eu cred că noi putem să utilizăm acest timp foarte util în interesul cetăţeanului”, a afirmat Grigore Novac.

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune despre acordul semnat de PSRM, PPDA şi PAS că este „o ipocrizie” din partea actualei guvernări. Potrivit lui, deşi guvernanţii au promis dezoligarhizarea, nu au făcut decât să înlocuiască unii oameni ai PDM cu alţii tot exponenţi politici. „A avut loc o substituire a poziţiilor-cheie în stat prin schimbarea exponenţilor vechi cu persoane expuse public”, a subliniat parlamentarul.

Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment. Ulterior, documentul a fost semnat de către şeful statului, primul ministru şi preşedintele Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI