Mihai Popşoi şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei care anchetează tentativa de puci a PD
Sursa foto:realitatea.md Vizualizari:

Mihai Popşoi şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei care anchetează tentativa de puci a PD

Deputatul Mihai Popşoi a anunţat că a depus o cerere de demisie din funcţia de preşedinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale.

Deputatul spune că a luat această decizie, deoarece recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar „actorii principali (ex-judecătorii Curţii Constituţionale) ai tentativei de Puci Anticonstituţional au prins la curaj şi au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent”.

„Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului în care viitorul preşedinte al comisiei de anchetă să fie din fracţiunea parlamentară a PDM. Îi încurajez pe membrii comisiei deputaţii Vasile Bolea şi Grigore Novac să ducă la bun sfârşit ancheta începută de Vladimir Ţurcan – primul preşedinte al comisiei de anchetă”, scrie Poşpoi pe o reţea de socializare.

Mihai Popşoi mai spune că în viitorul apropiat va prezenta în cadrul unei conferinţe de presă un raport de alternativă al comisiei de anchetă.

„Voi prezenta toate informaţiile de care dispun pentru ca cetăţenii să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut cu toţii între 7-14 Iunie, 2019”, se arată în postarea acestuia.

TVR MOLDOVA aminteşte că deputaţii au aprobat au aprobat la mijlocul lunii iunie un proiect prin care a fost creată Comisia care să ancheteze tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale. Este vorba despre deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale luate între 7 şi 9 iunie atunci când Blocul ACUM prelua puterea de la Partidul Democrat.

Similare
RECOMANDĂRI