Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Interne este convins că fosta guvernare ar fi uzurpat puterea în stat

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, este convins că un dosar privind uzurparea puterii în stat ar avea la bază probe suficiente, care ar demonstra vina fostei guvernări. Într-un interviu oferit pentru Radio Chişinău, şeful Internelor a mai declarat că pentru uzurparea puterii ar urma să răspundă foştii judecători ai Curţii Constituţionale şi unii lideri ai Partidului Democrat.

În baza denunţului făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase, Procuratura Generală de la Chişinău a decis să investigheze o posibilă uzurpare a puterii de stat comisă de fosta guvernare.

Ministrul a mai spus că nu ştie unde se află acum Vlad Plahotniuc şi că Procuratura trebuie să se ocupe de investigarea lui, să-l dea în urmarire şi, eventual, să-l aducă în Republica Moldova.

PDM consideră ilegală pornirea unui dosar penal pentru uzurparea puterii de stat. Democraţii califică ordonanţa procurorilor ca fiind o acţiune de hârţuire a reprezentanţilor fostei guvernări, acuzând actuala putere de la Chişinău că ar dori, astfel, să scoată PD în afara legii. Democraţii au anunţat că vor contesta în instanţa de judecată ordonanţa procurorilor. 
Similare
RECOMANDĂRI