Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc va asigura interimatul la şefia PDM, după ce Pavel Filip şi-a anunţat demisia

Pavel Filip se retrage din fruntea Partidului Democrat din Moldova. Într-un briefing de presă, Filip a spus că decizia de a demisiona a fost luată după alegerile parlamentare. Nu a precizat din ce motive pleacă de la şefia formaţiunii politice. Până la sfârşitul lunii, interimatul funcţiei va fi asigurat de vicepreşedintele PDM, Monica Babuc.

PAVEL FILIP, preşedinte demisionar al PDM: „Am tot amânat acest briefing care urma să fie anunţat imediat după alegeri. Astăzi am avut şedinţa biroului executiv al PDM şi am anunţat colegii că am decis să mă retrag de la conducerea partidului."

Pavel Filip nu a precizat dacă rămâne şi membru de partid. PDM a anunţat că, pe 30 octombrie, va avea loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

PAVEL FILIP, preşedintele demisionar al PDM: „Am vrut să plec mai împăcat ştiind că las partidul într-un sediu nou, cu buget şi cheltuieli planificate, până în 2023, cu staff funcţional şi gata de muncă."

Pavel Filip a fost ales preşedinte al Partidului Democrat pe 7 septembrie 2019, în cadrul celui de-al IX-lea congres al formaţiunii politice. El l-a succedat în funcţie pe Vladimir Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI