Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moţiune simplă depusă în Parlament asupra activităţii ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco

Moţiune simplă asupra activităţii ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco. Proiectul moţiunii a fost depus în plenul Parlamentului de către deputaţii Blocului PCRM-PSRM. Ministrul Justiţiei este acuzat de subordonarea politică a sistemului şi de regizarea reţinerii procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Sergiu Litivinenco spune că va veni în Parlament pentru a răspunde punctual tuturor acuzaţiilor ce i se aduc.

Prin proiectul moţiunii simple, depus de deputaţii blocului PCRM-PSRM îl acuză pe ministrul Justiţiei de subminarea principiilor statului de drept. Sergiu Litvinenco este acuzat de implicare în actul justiţiei.

VASILE BOLEA, deputat PCRM-PSRM: „PAS împreună cu ministrul Justiţiei au făcut tot posibilul ca să subjuge ideea de justiţie independentă care să răspundă la indicaţiile de oportunitate politică, de la partid. Întreaga societatea vede implicarea ministrului Justiţiei în procesele de înfăptuire a justiţiei, promovarea unei politici de subminare a independenţei Procuraturii Generale. Au trecut 2 luni de când ministrul este în funcţie şi nu vedem niciun proiect generat de minister”.

Opoziţia parlamentară n-a ratat momentul prezenţei în plenul Parlamentului a co-raportorilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi s-a plâns că ar fi marginalizată de majoritatea parlamentară.

VLADIMIR VORONIN, deputat PCRM-PSRM: „Stimaţi coraportori, niciun proiect al opoziţiei, la nicio şedinţă nu se susţine de majoritatea parlamentară. Cred că deja aceasta este destul ca să înţelegeţi ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova”.

Reacţia Ministrului Justiţiei a venit la scurt timp de la depunerea moţiunii, pe o reţea socială.

„Văd că socialiştii şi comuniştii au înaintat împotriva mea moţiune simplă la Parlament. Ce să zic? Evident că, deoarece este un instrument constituţional, îi voi da curs aşa cum prevede legea. Pe fond – voi vedea ce mi se impută şi voi răspunde punctual la totul. Dar dincolo de toate, precum am mai spus, drumul spre o justiţie dreaptă şi o luptă veritabilă împotriva corupţiei nu va fi uşor”, a scris Litvinenco pe pagina sa de facebook

Potrivit legii, moţiunea simplă este dezbătută în plenul Parlamentului în 14 zile de la data depunerii. Moţiunea simplă poate fi susţinută cu voturile a 51 de deputaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI