Natalia Gavriliţa cere Parlamentului să aprobe amendamentele la buget, pentru plata datoriilor către Gazprom
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Natalia Gavriliţa cere Parlamentului să aprobe amendamentele la buget, pentru plata datoriilor către Gazprom

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a îndemnat Parlamentul să aprobe cât mai repede amendamentele la buget care i-ar permite societăţii pe acţiuni Moldovagaz să plătească datoriile la energie către compania rusă Gazprom, a anunţat serviciul de presă al Parlamentului de la Chişinău, într-un comunicat.

Moldovagaz a anunţat luni că a primit o notificare din partea companiei Gazprom, în care aceasta ameninţă că va sista în 48 de ore furnizarea gazelor naturale către Republica Moldova dacă guvernul de la Chişinău nu achită sumele pe care s-a angajat să le plătească până la 22 noiembrie în contul unor livrări de gaze deja efectuate. Compania rusă s-a declarat "extrem de dezamăgită" de neîndeplinirea de către Republica Moldova a obligaţiilor contractuale, scrie Agerpres.

Luna trecută, Moldovagaz şi Gazprom au prelungit pentru cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. Atunci, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, odată cu semnarea noului contract, criza gazelor a fost depăşită, iar Republica Moldova va continua să primească gaze ruseşti la un preţ pe care îl consideră acceptabil.

Discuţiile asupra unui nou acord pe termen lung între Republica Moldova şi Federaţia Rusă au cufundat această mică ţară din estul Europei într-o profundă criză energetică, luna trecută, criză care părea să fi fost depăşită odată cu semnarea de către cele două părţi a unui nou acord. 
Similare
RECOMANDĂRI