O delegaţie a Parlamentului R.Moldova va participa la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O delegaţie a Parlamentului R.Moldova va participa la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de preşedintele Parlamentului Andrian Candu, participă la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina care se desfăşoară în perioada 5-7 octombrie, în Georgia, se anunţă într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Adunarea va avea un statut consultativ şi va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor şi apropierea de UE. Printre priorităţile Adunării interparlamentare este promovarea activă a poziţiei celor trei state pe arena internaţională şi cooperarea împotriva dezinformării şi propagandei. 

La prima sesiune a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina va fi dezbătută securitatea, inclusiv energetică, conflictele îngheţate în zona Mării Negre, cooperarea cu UE. De asemenea, delegaţiile celor trei parlamente vor face schimb de experienţă în combaterea propagandei, dezinformării şi a măsurilor împotriva războiului hibrid. 

Iniţiativa de creare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina a fost lansată la prima conferinţă interparlamentară de nivel înalt care a avut loc în luna martie, la Chişinău, când cei trei preşedinţi de legislative s-au angajat să-şi unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare şi securitate.

Similare
RECOMANDĂRI