Opinie: Alegerile locale vor scinda şi mai mult rândurile coaliţiei de guvernare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Alegerile locale vor scinda şi mai mult rândurile coaliţiei de guvernare

Apropierea alegerilor locale din 20 octombrie va scinda încă mai mult rândurile coaliţiei de guvernare, formată din blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor. Aceasta după ce au apărut discuţii intense referitor la alegerea în calitate de preşedinte al Curţii Constituţionale a lui Vladimir Ţurcanu, exponent al PSRM. De această părere este politologul Igor Volniţchi. În opinia lui, de regulă, un scrutin electoral presupune mai multă instabilitate şi confruntare, transmite IPN.

„Forţele politice care constituie actualmente coaliţia de guvernare trebuie să înţeleagă că alianţa lor şi aşa este firavă şi poate să se destrame sub influenţa alegerilor locale şi că a venit timpul să facă anumite concluzii: să semneze anumite documente, să încheie anumite acorduri, un oarecare pact de „neagresiune” sau măcar înţelegeri verbale”, a declarat Igor Volniţchi la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Jurnalistul Valerii Demideţkii consideră că, în situaţia actuală, când relaţia în interiorul coaliţiei este instabilă, Partidul Democrat, care s-a aflat până nu demult la guvernare, aşteaptă când partidele care formează alianţa se vor certa. „PDM aşteaptă când noua coaliţie se va certa, se va destrăma şi aceasta va fi şansa democraţilor. Acest lucru este absolut normal din perspectiva lor, ei vor să revină la putere, iar pierderea încrederii din partea electoratului de către actuala guvernare este singura lor şansă”, consideră Valerii Demideţkii.
Similare
RECOMANDĂRI