Opinie. PDM va face totul pentru a supravieţui politic în ulltima sesiune a actualului legislativ
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie. PDM va face totul pentru a supravieţui politic în ulltima sesiune a actualului legislativ

În ultima sesiune a actualului Parlament, Partidul Democrat, care deţine majoritatea în legislativ, va face tot posibilul ca să supravieţuiască politic. Totodată, PDM va întreprinde măsuri prin care să-şi înlăture oponenţii politici. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguţă, afirmă că ultima sesiune a actualului legislativ va fi una gălăgioasă şi PDM va face orice pentru a supravieţui politic şi pentru a rămâne pe axa de putere a Republicii Moldova. „Ne aşteptăm la limitarea drepturilor şi libertăţilor individuale într-o manieră în care, probabil, n-a mai existat în Republica Moldova. Vor exista presiuni enorme asupra tuturor instituţiilor statului care vor fi folosite la maxim în interesul Partidului Democrat”, spune politicianul.

Deputatul liberal Lilian Carp spune despre ultima sesiune a actualei legislaturi a Parlamentului că Partidul Democrat se pregăteşte de campania electorală. În această situaţie, PDM are două obiective: să se poată promova cu diferite activităţi şi acţiuni cu care crede că va „creşte R. Moldova” şi să-şi înlăture oponenţii politici, iar pentru aceasta va folosi toate mecanismele, inclusiv pentru a rămâne de unul singur pe arena politică.

Deputatul socialist Vasile Bolea consideră că ultima sesiune va fi una încărcată. Guvernarea va încerca să ţină piept loviturilor din partea opoziţiei. „Din alt punct de vedere, cred că le-a mai rămas ceva de privatizat şi cred că o să se ocupe intens cu chestiunile acestea. Plus, va participa în campania electorală şi la fel ca toţi participanţii, va încerca să-şi etaleze calităţile bune”, a declarat Vasile Bolea.

Despre amânarea audierilor Procuraturii Generale şi Centrului Naţional Anticorupţie în Parlament deputaţii consideră că se încearcă muşamalizarea delapidării banilor din sistemul bancar.
Similare
RECOMANDĂRI