Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oraşul Cupcini a votat pentru apă de calitate

După municipiul Bălţi, oraşul Cupcini este al doilea ca mărime în care astăzi, au loc alegeri locale noi. La funcţia de primar aspiră patru candidaţi: doi independenţi şi câte unul din partea formaţiunilor parlamentare Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor.

Alegerile locale noi din Cupcini au loc după ce fostul primar Ivan Ostafiiciuc a murit în luna mai la vârsta de 77 de ani. A fost ales de localnici de opt ori la rând, performanţă pe care până acum nu a avut-o niciun primar din Republica Moldova. Acum sunt 4 candidaţi la funcţia de primar care aspiră să preia administrarea treburior publice locale într-un oraş cu o populaţie de peste douăsprezece mii de locuitori. Boris Urzică e candidatul partidului de la guvernare PAS, Nicolai Melnic e susţinut de blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, iar Ludmila Magu şi Ghenadie Rusu sunt candidaţi independenţi.

BORIS URZICĂ, candidat PAS la funcţia de primar: „ Am votat pentru un Cupcini modern, un oraş în care oamenii să trăiască mai bine, să aibă apă de calitate, sistem de canalizare, să respire aer curat, pentru un oraş cu infrastructură dezvoltată, cu drumuri bune.”

Ceilalţi trei candidaţi s-au abţinut de la declaraţii de presă, la ieşirea de a urnele de vot. Însă în perioada campaniei electorale au abordat aceleaşi probleme legate de infrastructura locală. Una dintre cele mai arzătoare ţine de asigurarea cu apă potabilă a locuitorilor. Unii sunt nemulţumiţi că nu sunt conectaţi la furnizorul de apă potabilă prin sistem centralizat, alţii - că sunt nevoiţi să plătească pentru consumul unei ape murdare care curge din robinet.

Oraşul Cupcini din raionul Edineţ e unul dintre cele mai mari din nordul Republicii Moldova cu o populaţie de douăsprezece mii de oameni. Oraşul se află pe autostrada Chişinău - Cernăuţi şi e cunoscut inclusiv datorită celor peste 10 întreprinderi industriale care funcţionează pe teritoriul său.
 
Similare
RECOMANDĂRI