Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidele unioniste nu reuşesc să identifice un candidat comun

Dezbinarea partidelor unioniste este păguboasă iar forţele politice trebuie să-şi unească puterile şi să propună un singur candidat la funcţia de primar al Chişinăului. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de la TVR Moldova.

 VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Cine porneşte cu prima şansă în alegerile din Chişinău?

DANIELA BODRUG, vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie: Cu prima şansă proneşte binomul ACUM - Dodon. Tocmai din acest motiv, noi, mişcarea Populară Antimafie, la începutul săptămânii trecut am făcut o adresare publică către partidele unioniste să fie foarte vigilente în această campanie şi să-şi unească efoturile împotrvia acestui binom, pentru că în cazul în care fiecare partid de dreapta, unionist, îşi va înainta propriul candidat pe municipiul Chişinău, atunci de câştigat va avea acest binom.

ION CEBANU, vicepreşedintele Partidului Liberal: Eu cred că, de obicei, cu prima şansă pornesc cei de stânga, comuniştii, socialiştii. Ei culeg întotdeauna în jur de 40% din start. Este adevărat că municipiul Chişinău nu a fost niciodată de stânga. Noi nu avem, deocamdată, un candidat desemnat pentru primăria muncipiului Chişinău şi mise pare căp Dorin Chirtoacă a fost cât se poate de clar. A spus, domnilor, în momentul când se identifică un candidat mai bun ca Dorin Chirtoacă, avem toate şansele şi tot suportul din partea noastră.

ANA GUŢU, prim – vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale: Din păcate, conjunctura politică s-a format de o aşa manieră, încăt am impresia, nu cred că mai este posibil să coagulăm toate partidele şi ONG-urile unioniste într-o singură forţă. 11.50 Asistăm la această atomizare a partidelor unioniste, dar sperăm că nu totul este pierdut, fiindcă este mereu timp ca unul sau altul candidat unionist, cu mai puţine şanse pentru primăria Chişinău să se retragă din cursă pe ultima sută de metri şi să sprijine un singur candidat. 
Similare
RECOMANDĂRI