Pavel Filip, întrebat de ce nu pleacă din Partidul Democrat. Răspunsul fostului premier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip, întrebat de ce nu pleacă din Partidul Democrat. Răspunsul fostului premier

Fostul premier a fost întrebat, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, de ce nu pleacă din Partidul Democrat şi să-şi vadă de afacerile sale, având în vedere că „corabia PD-ului se scufundă”.

Pavel Filip spune că are două motive care îl determină să rămână sau, mai bine zis, să nu plece din partid:

„În primul rând este simţul de responsabilitate”, a spus Pavel Filip, dând drept exemplu anul 2016, când, potrivit lui, a fost rugat de unii colegi să devină prim-ministru. „Eu nu mi-am dorit atunci funcţia de prim-ministru. A trebuit să aleg. Ori confortul meu personal, ori dacă sunt parte a echipei PD, în detrimentul meu, să ajut această echipă. Am acceptat, chiar dacă nu mi-a fost simplu”, a spus Filip.

„Şi în situaţia de astăzi, să nu credeţi că sunt foarte mulţi care se rup să ajute PD, dar totuşi, în PD este foate multă lume bună, care nu poate fi lăsată de izbelişte. Acest simţ al responsabilităţii îmi spune că nu pot să părăsesc acum partidul”.

Al doilea element, spune Filip, este faptul că nu îşi doreşte să plece „într-o asemenea manieră, pe acest val de „criminali”, „bandiţi”, „regim” şi aşa mai departe. Este o ambiţie personală şi voi demonstra împreună cu colegii că noi nu suntem aşa cum s-a creat o percepţie în societate”, a declarat Filip. 

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, Partidul Democrat a reuşit să obţină 30 de locuri în Parlament, însă a ajuns în opoziţie după ce blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor au format o majoritate parlamentară. 
Similare
RECOMANDĂRI