Pavel Filip: Moldova acordă o atenţie deosebită relaţiilor bilaterale cu SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: Moldova acordă o atenţie deosebită relaţiilor bilaterale cu SUA

Republica Moldova acordă o atenţie deosebită relaţiilor bilaterale cu SUA. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie a Congresului SUA, aflată în vizită la Chişinău.

„Ne dorim o valorificare cât mai intensă a potenţialului economic şi investiţional al relaţiilor bilaterale moldo-americane”, a menţionat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Pavel Filip a apreciat buna colaborare dintre ţări şi a evidenţiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, a accentuat importanţa consolidării securităţii ţării în general, dar şi a securităţii energetice, suportul SUA fiind unul valoros în acest sens, potrivit lui Pavel Filip.

Premierul a menţionat că în acest an se fac 20 de ani de la stabilirea parteneriatului bilateral Republica Moldova – Carolina de Nord, care este un exemplu de cooperare benefică de-a lungul anilor. În prezent, cu sprijinul Carolinei de Nord, în Moldova sunt implementate mai multe proiecte în domeniile apărării, social şi educaţional.
 
Similare
RECOMANDĂRI