Platforma DA a stabilit data Congresului pentru alegerea noii conduceri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Platforma DA a stabilit data Congresului pentru alegerea noii conduceri

Platforma Demnitate şi Adevăr îşi va convoca Congresul la 12 decembrie 2021, în vederea alegerii unei noi conduceri a formaţiunii.

Astăzi, 5 septembrie, a avut loc Consiliul Politic Naţional al Platformei DA, la care s-a discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi s-a stabilit data şedinţei Congresului partidului pentru 12 decembrie, a anunţat preşedintele interimar al formaţiunii, Dinu Plîngău.

„Data marchează şi aniversarea a şase ani de la crearea Platformei DA ca formaţiune politică. În cadrul Congresului, conform statului, va fi aleasă o nouă conducere. Astfel, va fi desemnat preşedintele partidului prin vot secret, componenţa Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Naţional şi a altor organisme statutare.

Începând cu ziua de azi, orice membru al Platformei DA poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru şefia partidului. În aceeaşi cheie a democraţiei, ca partid extraparlamentar, creat de la firul ierbii, cu o bună experienţă legislativă, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizaţiile noastre teritoriale”, a scris Dinu Plîngău, pe Facebook.

La 13 iulie 2021, întreaga conducerea a Platformei DA, inclusiv preşedintele şi vicepreşedinţii, şi-a anunţat demisia, imediat după scrutinul parlamentar din 11 iulie, la care partidul condus de Andrei Năstase a obţinut puţin peste 2 la sută din sufragii.

Vicepreşedintele formaţiunii, Dinu Plîngău, a fost desemnat să asigure interimatul funcţiei de preşedinte al Platformei DA.

sursa: Radio Chişinău

Similare
RECOMANDĂRI