Politolog, după căderea Guvernului Sandu: ACUM se poate transforma într-o opoziţie foarte puternică
Sursa foto:agora.md Vizualizari:

Politolog, după căderea Guvernului Sandu: ACUM se poate transforma într-o opoziţie foarte puternică

Politologul Dionis Cenuşă este de părere că blocul ACUM a avut o strategie politică foarte slabă în momentul preluării guvernării şi s-a bazat strict pe logica “bunelor intentii”. Dar, în acelaşi timp, blocul ACUM se poate transforma într-o opoziţie foarte puternică care să facă presiuni asupra PSRM şi viitorii lor aliaţi de coaliţie.

Pe o reţea de socializare, politologul scrie că PSRM nu vrea atât de mult reforme, cât o stabilitate politică, totalmente controlabilă şi de aceea previzibilă.

Cât despre PDM, Dionis Cenuşă spune că a fost scos din calcule prea devreme, iar acum acesta devine piesa cheie pentru crearea viitorului Guvern şi păstrarea Parlamentului intact până la finele mandatului.

Alegerile anticipate pot să fie excluse, mai spune expertul, deoarece PSRM găseşte mai uşor consens cu PDM, decât o făcea cu ACUM.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de Parlament, cu votul a 63 de deputaţi. Pentru demiterea Guvernului au votat deputaţii socialişti dar şi cei din fracţiunea PDM.

Similare
RECOMANDĂRI