Poziţia Partidului Democrat faţă de declaraţiile din ultima perioadă a blocului ACUM şi a PSRM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poziţia Partidului Democrat faţă de declaraţiile din ultima perioadă a blocului ACUM şi a PSRM

Mesajele din ultimele zile ale PSRM şi ale blocului ACUM privind viitorul Republicii Moldova sunt „confuze”. Aceasta este reacţia Partidului Democrat la discuţiile şi declaraţiile publice făcute recent de socialişti şi deputaţii ACUM.

Mai mult, PD acuză blocul ACUM că „îşi concentrează mesajele şi acţiunile doar pe disperarea de a obţine funcţii şi de a prelua controlul asupra mai multor instituţii ale statului”, şi că ignoră agena de priorităţi sociale ale cetăţenilor, referindu-se la „majorări de salarii, pensii, locurile de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-şi poată procura locuinţe”.
 
Astfel, PD cere partidelor parlamentare „să revină cu picioarele pe pământ”şi „să se conecteze la agenda reală a cetăţenilor”.

Amintim că în ultimele zile au avut loc discuţii şi mai multe declaraţii publice făcute de PSRM şi blocul ACUM. Fiecare formaţiune insistă ca negocierile/discuţiile să pornească de la propriile pachete legislative.

PSRM insistă pe proiecte precum abrogarea legii cu privire la completarea codului audiovizualului care a fost denumită legea anti-propagandă, ratificarea Cartei europene a minorităţilor, adoptarea în redacţie nouă a legii privind funcţionarea limbilor, pentru oferirea unui statut limbii ruse, adoptarea pachetului de legi pentru UTA Găgăuzia, revenirea SIS-ului şi SPPS-ului în subordinea preşedinţiei şi funcţia de speaker.

De cealaltă parte, blocul ACUM insistă pe pachetul de legi antioligarhic şi eliberarea funcţiilor de stat din captivitate, funcţia de speaker şi funcţia de prim-ministru. De altfel, ACUM refuză să creeze o alianţă cu socialiştii şi cere de la PSRM garanţii că nu vor crea, mai devreme sau mai târziu o alianţă cu PD. 
 

Blocul ACUM propune socialiştilor să formeze un grup de lucru. „Încă nu facem coaliţii”

 

PSRM reacţionează la decizia Blocului ACUM. "Nu vedem sensul creării grupelor de lucru şi continuarea discuţiilor sterile"

 

Neîncrederea dintre ACUM şi PSRM: Ce soluţie propune avocatul socialiştilor pentru a depăşi această situaţie

Similare
RECOMANDĂRI