Premierul R. Moldova, Natalia Gavriliţa, a avut o întrevedere cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Premierul R. Moldova, Natalia Gavriliţa, a avut o întrevedere cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European

În cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles, prim-ministrul Natalia Gavriliţa a avut o întrevedere cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Natalia Gavriliţa a mulţumit înaltului oficial european pentru susţinerea pe care Consiliul European o oferă R. Moldova şi a spus că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiţiei şi instituţiilor statului, relansarea economică şi crearea locurilor de muncă, precum şi creşterea bunăstării cetăţenilor. La fel, oficialii au avut un schimb de opinii referitor la priorităţile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfăşurat în decembrie.

Referindu-se la priorităţile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavriliţa a vorbit despre reforma justiţiei şi anticorupţie, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 şi pachetul de suport economic şi social necesar pentru relansarea creşterii economice.

Charles Michel, la rândul său, a menţionat că: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova şi agenda de reforme ambiţioase pe care şi-o propune. Moldova este un partener important şi prioritar pentru noi”.

Premierul şi-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiţie, energie.

În context, Natalia Gavriliţa a menţionat că Republica Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar şi de dezvoltarea în continuare a politicilor naţionale în conformitate cu Acordul de Asociere.
Similare
RECOMANDĂRI