Preşedintele CEC, despre eventuale alegeri anticipate: Suntem pregătiţi în permanenţă de alegeri. Am făcut şi anumite estimări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele CEC, despre eventuale alegeri anticipate: Suntem pregătiţi în permanenţă de alegeri. Am făcut şi anumite estimări

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat astăzi în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA că autoritatea electorală este pregătită de alegeri parlamentare anticipate, dacă acest lucru îl vor decide politicienii. Totodată, Cimil a anunţat şi care ar fi costurile pentru acest scrutin.

„Autoritatea Electorală de la Chişinău este permanent pregătită pentru alegeri. Este o structură de stat special creată pentru asemenea exerciţii, însă nimeni nu are o decizie privind anunţarea alegerilor anticipate sau a oricăror altor alegeri. Am făcut şi anumite estimări în eventualitatea alegerilor parlamentare. Această cifră a fost transmisă şi pentru public. Este vorba de 114 milioane lei şi în plus cheltuielile pentru materiale anti-Covid. Ar fi în total 120 de milioane de lei”, a spus Dorin Cimil.

Amintim că subiectul alegerilor parlamentare anticipate a stârnit controverse serioase în rândul partidelor parlamentare. Partidul Acţiune şi Solidaritate şi preşedintele Maia Sandu susţin că unica soluţie pentru curăţarea clasei politice şi învestirea unui Guvern integru sunt alegerile parlamentare anticipate. Pe de altă parte Platforma DA, PSRM, PDM, Pro Moldova şi Pentru Moldova susţin că R. Moldova are nevoie de învestirea unui guvern anti-criză, dat fiind situaţia dificilă în care se află statul.
 
Similare
RECOMANDĂRI