Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în R. Moldova. Subiectele abordate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în R. Moldova. Subiectele abordate

Preşedintele Maia Sandu anunţă pe pagina sa de Facebook că a avut ieri o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE, în R. Moldova, Claus Neukirch. Agenda discuţiilor a cuprins mai multe subiecte, în principal cel cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean.

„Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv paşnic, pe cale politico-diplomatică, al soluţionării conflictului şi orice speculaţii la subiectul unor intenţii agresive sunt doar nişte provocări şi dezinformare intenţionată. Nu există premise pentru un conflict. Cetăţenii din regiunea transnistreană sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînţelegere sau duşmănie”, notează Sandu. 

Preşedintele susţine că a discutat despre mersul procesului de negocieri şi necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive. „Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor şi să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică şi cu privire la libertatea de circulaţie”, afirmă Sandu.

Totodată, aceasta menţionează că în cursul întâlnirii a accentuat, în mod repetat, că „lupta împotriva corupţiei şi contrabandei este una dintre cele mai importante priorităţi” ale sale.
Similare
RECOMANDĂRI