Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu vicepreşedintele Bundestagului Germaniei, Katrin Göring-Eckardt, aflat în vizită la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu vicepreşedintele Bundestagului Germaniei, Katrin Göring-Eckardt, aflat în vizită la Chişinău

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedinta Bundestagului Republicii Federale Germania.

La întrevedere au participat vicepreşedintele Parlamentului, Mihail Popşoi, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Germania, şi preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Dan Perciun, preşedintele Grupului de prietenie.

Igor Grosu a oferit un tablou amplu al situaţiei din Republica Moldova în contextul invaziei Federaţiei Ruse în Ucraina şi provocărilor de ordin politic, umanitar şi economic cu care se confruntă R. Moldova.

Discuţiile s-au axat în special pe criza refugiaţilor ucraineni şi efortul depus de autorităţi pentru a face faţă acestei situaţii fără precedent. Republica Moldova face tot posibilul pentru a menţine siguranţa refugiaţilor şi contează, în continuare, pe suportul ţărilor europene.

De asemenea, a fost discutată situaţia din regiunea transnistreană, pe care autorităţile Republicii Moldova o monitorizează cu atenţie sporită.

Preşedintele Legislativului a mai menţionat că Republica Moldova consideră crucial sprijinul Germaniei pentru promovarea agendei europene a R. Moldova. „Autorităţile Republicii Moldova sunt pe deplin conştiente că urmează o muncă enormă pe reforma internă a ţării, proces care a început deja în domenii cheie ca justiţia şi combaterea corupţiei”, a accentuat Igor Grosu.

A fost abordat şi subiectul diversificării energetice şi determinarea Moldovei de a-şi spori independenţa în acest sector.

În încheiere, Preşedintele Parlamentului a mulţumit delegaţiei germane pentru vizita în Republica Moldova în această perioadă dificilă şi pentru deschiderea de a ajuta R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI