Proiect înregistrat în Parlament ce ar viza fundaţiile de caritate ale lui Plahotniuc, soţiei lui Dodon şi ale lui Şor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiect înregistrat în Parlament ce ar viza fundaţiile de caritate ale lui Plahotniuc, soţiei lui Dodon şi ale lui Şor

Deputaţii PPDA, Iurie Reniţă, Lilian Carp şi Octavian Tâcu au înregistrat ieri, 15 noiembrie, în Parlament proiectul privind modificarea Legii fundaţiilor.

„Republica Moldova se confruntă de mai mulţi ani cu problema finanţării netransparente a partidelor politice prin intermediul diverselor fundaţii de caritate. E suficient să ne amintim de faimoasele fundaţii “Edelweiss” a lui Plahotniuc, “Din suflet” a primei Doamne a lui Dodon, multiplele fundaţii ale lui Şor etc. Proiectul nostru are menirea să elimine lacunele legislative existente, oferind, totodată, soluţii concrete de diminuare a riscurilor de utilizare a fundaţiilor de caritate în scopuri politice şi, mai ales, electorale”, a scris Iurie Reniţă pe Facebook. 

Potrivit notei informative a proiectului, există multiple exemple când pe parcursul ultimilor ani diverse fundaţii de caritate din Republica Moldova au fost utilizate în scopuri politice, iar tendinţa politicienilor este de a le transforma într-un instrument de finanţare netransparentă a proiectelor lor politice, inclusiv pentru a el utiliza în timpul campaniilor electorale. „Deşi fundaţiile de caritate declară că sunt ghidate de scopuri nobile, în unele cazuri, prin activităţile sale, fundaţiile, mai ales cele care conţin în denumirea lor numele politicienilor, soţiilor acestora sau sunt asociate cu anumiţi politicieni şi partide politice, se implică direct în activităţile de promovare politică, fapt interzis prin lege”, se mai arată în document. 

sursa: Radiochisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI