Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Propunerile Platformei DA şi ale PDM pentru depăşirea crizei politice

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, trebuie să iniţieze consultări cu fracţiunile parlamentare pentru a decide dacă se votează un Guvern anticriză sau se merge la anticipate. Opinia a fost exprimată la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, de către liderul democraţilor, Pavel Filip. Pe de altă parte, Platforma DA insistă pe un Guvern anticriză, iar Partidul Acţiune şi Solidaritate, pe alegeri parlamentare anticipate.

PAVEL FILIP, preşedintele PDM: Republica Moldova rezistă, pacientul nu moare până când ajungem la alegeri parlamentare anticipate? Iată, în funcţie de ce răspuns vom avea la această întrebare, atunci putem spune foarte clar: e bine să mergem la alegeri anticipate sau trebuie să facem ceva ca ţara să reziste.

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Am venit cu ideea să adunăm din nou blocul ACUM, să adunăm alături de noi tot ce înseamnă forţe pro europene, din Parlamentul ţării, din afara ţării, mediu de experţi, societate civilă, astfel încât să venim cu o granitură foarte şi foarte solidă. Venim în faţa Parlamentului şi avem opţiunea: se votează această garnitură şi se ocupă de reanimarea, repunerea în forţă a RM şi pregătirea alegerilor parlamentare anticipate, fie, dacă nu trece, mergem direct la alegerile anticipate.

IGOR GROSU, preşedinte interimar PAS: Cu cine, care sunt cei 51 de deputaţi de bună credinţă din Parlament care ar oferi suport politic unui Guvern anticriză? Care sunt aceştia?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Noi venim cu propunerea unui Guvern asumat de Platforma DA, făcut împreună cu foştii noştri colegi din blocul ACUM, împreună cu preşedintele, împreună cu colegii noştri de la PDM, mergem în Parlament şi căutăm voturi, cu excepţia, să fie clar din start, să nu ne mai puneţi etichete, fără Şor, fără Bahamas, fără cei care au fost implicaţi în furtul miliardului, fără cei care au fost implicaţi în spălătoria mafiei ruseşti.

IGOR GROSU, preşedinte interimar PAS: Stimaţi colegi, nu vă supăraţi, dar toate Guvernele de salvarea, de tranziţie nu sunt altceva decât Guverne de salvarea a actualului Parlament, care este compromis, e plin de tranfugi şi ştiţi acest lucru, sa-u vândut de trei – patru ori. Acesta e Parlamentul lui Plahotniuc – Şor – Dodon. Ei vor încerca şi vor, asta e scopul lor, să-şi menţină influenţa, să-şi împartă schemele mai departe.
Similare
RECOMANDĂRI