PSRM este gata să formeze un grup de lucru cu deputaţii ACUM. Care sunt condiţiile
Sursa foto:psrm.md Vizualizari:

PSRM este gata să formeze un grup de lucru cu deputaţii ACUM. Care sunt condiţiile

Secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea, spune că PSRM este gata să formeze un grup de lucru aşa cum a propus blocul ACUM, dar acesta trebuie să fie pentru constituirea majorităţii parlamentare, stabilirea agendei şi pentru partajarea responsabilităţilor în stat cum ar fi prim-ministrul, preşedintele Parlamentului, componenţa cabinetului de miniştri. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Timp este puţin şi sperăm mult că cei din ACUM vor analiza la rece situaţia şi vor înţelege un lucru – că această poziţie nu va fi schimbată şi că vor fi anticipate. Însă propunerea Consiliului partidului este foarte clară – creăm majoritate parlamentară şi conducem statul Republica Moldova”, a declarat politicianul. Socialistul spune că PSRM este gata să susţină proiectele de legi propuse de ACUM, în afară de legea „Magniţki”.

Potrivit lui, atunci când o iniţiativă este votată de 51 de deputaţi deja juridic aceasta se numeşte majoritate parlamentară. „De ce blocul ACUM face o tragedie din crearea acestei majorităţi chiar nu putem înţelege”, spune Vlad Batrîncea.

Parlamentarul spune că o eventuală agendă dintre blocul ACUM şi Socialişti ar putea să fie scrisă pe hârtie şi semnată pentru a nu exista mai multe interpretări. „Pe noi nu ne interesează când cineva vrea să obţină control în stat, să obţină toate funcţiile pe care Parlamentul le numeşte la primele şedinţe şi după care să spună că ei cu socialiştii nu au nimic în comun”, afirmă deputatul.
Similare
RECOMANDĂRI