PSRM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale

Partidul Socialiştilor s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Astfel, din partea PSRM au fost desemnaţi 729 de candidaţi la funcţia de primari, 1108 candidaţi la consilieri raionali şi peste 9000 de candidaţi la consilierii locali.

Prezent la evenimentul care s-a desfăşurat duminică, 15 septembrie, în Palatul Naţional din capitală, preşedintele Igor Dodon, a remarcat că „oamenii din ţară doresc schimbări la nivel local, doresc gospodari adevăraţi în fiecare sat, oameni care sunt adevăraţi profesionişti şi patrioţi ai ţării. Oamenii aşteaptă drumuri bune, apă, canalizare, şcoli, grădiniţe, servicii medicale accesibile. Şi toate aceste aşteptări sunt îndreptate, în primul rând, către echipa Partidului Socialiştilor – cea mai puternică echipă pro-prezidenţială”, a declarant preşedintele.

Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a menţionat că anul 2019 a fost un an crucial, în care s-a pus capăt oligarhiei, dar totuşi, potrivit ei, cele mai mari dificultăţi abia urmează. „Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 oferă o şansă unică de a demonstra că Partidul Socialiştilor este acea forţă motrice care poate şi trebuie să aducă schimbările spre bine până la capăt”.

Zinaida Greceanîi susţine că PSRM a demonstrat deja un nivel ridicat de responsabilitate pentru localităţile care au fost conduse de reprezentanţii acestuia. „Dar, acum partidul se confruntă cu noi provocări. Acestea sunt implementarea proiectelor investiţionale, reconstrucţia complexelor agroindustriale moderne, subvenţii în agricultură şi producţie”, a spus ea.

„Vom dezvolta infrastructura oraşelor şi satelor din Republica Moldova la un nivel calitativ nou şi vom conecta satele la sistemele de aprovizionare cu gaze, apă şi canalizare. Vom asigura reparaţia de înaltă calitate a drumurilor, vom introduce un sistem de control asupra achiziţiilor publice şi a cheltuielilor banilor publici. Vom oferi asistenţă socială şi protecţie fiecărui cetăţean care are nevoie”, susţine Zinaida Greceanîi.

Concomitent cu alegerile locale generale, pe 20 octombrie vor avea loc şi alegeri parlamentare în patru circumscripţii.
Similare
RECOMANDĂRI