Raport la 100 de zile de activitate. Maia Sandu face bilanţul realizărilor sale în funcţia de preşedinte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raport la 100 de zile de activitate. Maia Sandu face bilanţul realizărilor sale în funcţia de preşedinte

Maia Sandu a publicat astăzi raportul său de activitatea la 100 de zile de la învestirea în funcţia de preşedinte. În raport, Maia Sandu enumeră 44 de acţiuni îndeplinite, care se înscriu în principalele sale priorităţi între care: Asigurarea R. Moldova cu vaccina anti-Covid; Ajutor pentru economie, agricultori, oameni nevoiaşi, scoaterea R. Moldova din izolare internaţională şi altele.

„Republica Moldova are nevoie urgentă de ieşirea din criza sanitară şi economică, de acţiuni reale împotriva hoţilor şi curăţarea instituţiilor de clanuri corupte şi de crearea unor relaţii strânse cu partenerii internaţionali, cu ţările vecine, cooperare care să ne ajute să ne dezvoltăm şi modernizăm. Am spus că voi munci pe aceste trei direcţii în campania electorală şi din prima zi de la intrarea în exerciţiul funcţiei de Preşedinte am depus eforturi pentru a scoate ţara noastră din criză, din izolare şi din corupţie.

Este nevoie de multă muncă şi de eforturi conjugate din partea mai multor instituţii pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova – de un guvern stabil şi profesionist, de o majoritate de deputaţi responsabili, de o procuratură funcţională, de instituţii de drept eficiente şi independente. Preşedinţia a pornit pe această cale – a dezvoltării şi a bunăstării.

Chiar dacă atribuţiile Preşedintelui sunt limitate, în doar 3 luni am reuşit să redeschidem şi intensificăm cooperarea cu cei mai importanţi parteneri internaţionali şi să obţinem sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar şi umanitar semnificativ şi să generăm un proces de curăţare a instituţiilor statului de corupţie”, menţionează Sandu în preambulul raportului.

Raportul integral a fost publicat pe pagina Preşedinţiei şi poate fi văzut AICI.
Similare
RECOMANDĂRI