Reacţia Partidului Şor la cererea Platformei DA privind scoaterea în afara legii a formaţiunii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Partidului Şor la cererea Platformei DA privind scoaterea în afara legii a formaţiunii

Partidul Şor consideră intenţia Platformei DA de a depune o contestaţie la Curtea Constituţională, privind legalitatea Partidului Şor, drept un „atac concertat”, prin care se doreşte împiedicarea partidului de a participa la alegeri. Este reacţia reprezentanţilor Şor la conferinţa de astăzi a Platformei DA.

„Este o absurditate juridică de dimensiuni uriaşe. Nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca un partid politic să fie scos în afara legii, în baza unor insinuări şi supoziţii, fără să existe probe concludente care să-l încrimineze şi fără o decizie definitivă a instanţei de judecată. Este o acţiune abuzivă, care încalcă flagrant dreptul oamenilor la asociere, dreptul la alegere şi libertatea de opinie şi atentează la principiul reprezentativităţii şi pluripartitismului”, se spune într-un comunicat al Partidului Şor. 

Amintim, astăzi preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, precum şi deputaţii formaţiunii Stela Macari şi Dinu Plîngău au susţinut o conferinţă de presă în care au anunţat că Platforma DA va depune o sesizare la Curtea Constituţională pe subiectul exercitării controlului de constituţionalitate în privinţa Partidului Politic „ŞOR” şi a elaborat un proiect de lege cu propuneri de modificare a Codul electoral, Codului Contravenţional cât şi a Codului Penal şi a Legii privind partidele politice, prin care, printre alte prevederi, deputaţii propun înăsprirea pedepsei de la sancţiune contravenţională la sancţiune penală pentru partidele politice care utilizează fondurile nedeclarate, neconforme sau venite din străinătate. 

VIDEO. Platforma DA contestă la CCM constituţionalitatea „Partidului Şor”

Similare
RECOMANDĂRI