Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţii după eşecul învestirii Guvernului Grosu

S-a împărţit în tabere Parlamentul de la Chişinău după eşecul premierului desemnat, Igor Grosu, de a cere vot de încredere deputaţilor. Democraţii, deputaţii Pro Moldova şi cei ai Platformei DA îi acuză pe socialişti şi pe reprezenanţii PAS că şi-ar face capital politic pe seama sănătăţii cetăţenilor. În replică, Igor Grosu spune că astăzi deputaţii au avut ocazia să pună punct crizei politice, însă, au refuzat să o facă, un motiv în plus de a dizolva Parlamentul şi de a organiza alegeri anticipate.

Democraţii au criticat atât refuzul PSRM de a participa la şedinţa Parlamentului, cât şi mimarea procesului de consultări a premierului desemnat.

PAVEL FILIP, lider PDM: Costul acestei mişcări prosteşti de astăzi, o nouă partidă între Maia Sandu şi Igor Dodon, îl vor resimţi cetăţenii, care trebuie să ştie că de azi sunt pe cont propriu. Că ajutoare nu vor veni şi decizii nu vor mai fi. Doar un interminabil război pe care îl poartă cei puţini, din contul celor mulţi.

În acelaşi timp, deputaţii platformei DA spun că erau gata să voteze guvernul condus de Igor Grosu, dar tot ei afirmă că însuşi premierul desemnat le-ar fi spus că PAS nu-şi susţine propriul Guvern.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedinte Platforma DA: S-a întâmplat în parlament pentru a doua oară un circ, circul a fost regizat de PSRM, Sor si PAS. La întrebarea de ieri, voi votaţi acest guvern, răspunsul a fost evaziv şi culminarea acestui show de prost gust a fost azi cu 5 minute inainte de sedinta cand premierul desemnat a zis ca nu voteaza propriul Guvern.

Dezamăgiţi sunt şi deputaţii Pro Moldova, care spun că, astăzi în Parlament, s-a ratat şansa redresării crizei sanitare şi pandemice în care ne aflăm.

ANDRIAN CANDU, lider Pro Moldova: Aceste 2 tabere nu fac altceva decât să-şi facă jocurile politice. ceea ce fac ei este un genodic împotriva ţării. noi avem semne din ţară că deja nici surse financiare în spitale nu mai sunt. lipsa cu covidul nu mai poate fi dusă din lipsa medicamentelor şi a paturilor din spitale. Şi ei nu fac altceva decât să vină în parlament şi să se dea în spectacol politic.

Singur în faţa tuturor, premierul desemnat spune că responsabilitatea pentru criza pandemică de proporăţii o poartă deputaţii care au refuzat să-i voteze guvernul.

IGOR GROSU, ex-premier desemnat: De la o bucată de vreme au tot strigat că vor guvern pentru că situaţia în ţară e foarte complicată, iar atunci când a apărut posibilitatea unui guvern responsabil au pus coada între picioare şi au fugit. ce am văzut astăzi este o dovadă în plus că acest parlament nu poate gestiona criza, nu poate asigura o majoritate reală care să susţină un guvern, oricare ar fi el

După eşecul de astăzi din parlament. Aureliu Ciocoi va asigura în continuare interimatul funcţiei de prim-ministru. Potrivit legii, guvernul în exerciţiu nu poate modifica legile bugetului de stat, nu poate semna tratate internationale si nu poate contracta fonduri din exterior.
Similare
RECOMANDĂRI