Regulamentul pentru organizarea concursului de selectare a candidaţilor pentru funcţia de membru al CA, aprobat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regulamentul pentru organizarea concursului de selectare a candidaţilor pentru funcţia de membru al CA, aprobat

 Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru selectarea candidaţilor propuşi de entităţile publice şi organizaţiile societăţii civile la funcţia de membru al Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova (CA).

Potrivit documentului, preşedintele Comisiei va solicita entităţilor publice să propună câte doi candidaţi pentru fiecare funcţie vacantă de membru al Consiliului Audiovizualului şi va anunţa concursul pentru candidaţii propuşi de organizaţiile societăţii civile. În urma concursului, vor fi nominalizaţi candidaţii care vor fi propuşi plenului Parlamentului, pentru a fi numiţi în funcţia de membru al CA.

Concursul va fi organizat în baza a trei principii: transparenţă, tratament egal şi al competiţiei deschise. Candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să întrunească mai multe condiţii. Una dintre ele este deţinerea unei diplome de licenţă şi experienţă de cel puţin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului şi comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informaţiei sau publicităţii.

De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid şi nu poate deţine, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicaţii electronice sau în companii din domeniul publicităţii. Procesul de organizare şi desfăşurare a concursului include mai multe etape, inclusiv examinarea dosarelor candidaţilor şi un interviu.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre  prin care nominalizează candidaţii care au obţinut la concurs cel mai mare punctaj. Potrivit legislaţiei, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnaţi, prin hotărârea Parlamentului, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. În cazul în care unul dintre candidaţi nu întruneşte numărul necesar de voturi, în termen de zece zile lucrătoare, este anunţat un nou concurs, pentru funcţia rămasă vacantă.

Similare
RECOMANDĂRI