Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova cooperează cu NATO de mai bine de 20 de ani

Sărbătorim Zilele NATO în Republica Moldova. La ediţia din acest an evaluăm realizările din cei peste 20 de ani de parteneriat în cadrul unei conferinţe cu genericul "Parteneriatul Republica Moldova-NATO: Realizări şi Perspective".

Republica Moldova a aprobat în acest an mai multe documente privind politicile de securitate. Strategia Naţională de Apărare pentru anii 2018-2021, presupune consolidarea, dezvoltarea şi modernizarea sistemului naţional de apărare, dar şi Strategia Militară.

Un alt obiectiv al întrunirii este promovarea modernizării sectorului de securitate şi apărare, dar şi beneficiile cooperării Republicii Moldova cu NATO.

Ambasadorul Republicii Polonia în Republica Moldova a vorbit despre experienţa ţării sale şi despre beneficiile colaborării cu NATO.

Importanţi sunt însă următorii paşi de colaborare cu alianţa nord-atlantică.

Republica Moldova cooperează cu NATO de mai bine de 20 de ani. Fundamentul acestei cooperări îl constituie programul Parteneriatului pentru Pace, la care Republica Moldova a aderat încă în 1994. Scopul principal al NATO este promovarea valorilor democratice şi cooperarea în probleme de apărare şi securitate, pentru consolidarea încrederii şi prevenirea conflictelor.
Similare
RECOMANDĂRI