Republica Moldova este inclusă în lista prioritară a activităţilor Agenţiei pentru Dezvoltare a Liechtenstein-ului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova este inclusă în lista prioritară a activităţilor Agenţiei pentru Dezvoltare a Liechtenstein-ului

Prin implementarea proiectelor social-educaţionale şi comercial-economice în Republica Moldova, Liechtenstein-ul contribuie la modernizarea şi integrarea ţării noastre în sistemul comunitar de valori. Aceasta a fost declaraţia ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, din cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Principatului Liechtenstein, Adrian Hasler.

În cadrul acestei întrevederi, ministrul Ulianovschi a mulţumit autorităţilor din Liechtenstein pentru interesul în dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova. De asemenea şeful Diplomaţiei moldoveneşti a mai accentuat faptul că Republica Moldova este unica ţară din Europa ce beneficiază de sprijin din partea Agenţiei pentru Dezvoltare a Liechtenstein-ului, care acordă asistenţă în sectoare prioritare precum învăţământul profesional tehnic, încadrarea tinerilor în câmpul muncii, activităţi de instruire în domeniul antreprenorialului,  promovarea calităţii în educaţia timpurie.
 
Tudor Ulianovschi a mai punctat că Republica Moldova este interesată în aprofundarea relaţiilor bilaterale cu Principatul Liechtenstein în diferite domenii - educaţie, tehnologii informaţionale, comercial-economice, în special segmentul comerţului electronic, etc.
 
Prim-ministrul Adrian Hasler, a confirmat disponibilitatea ţării sale de a continua să-şi dezvolte relaţiile bilaterale cu Republica Moldova în domeniile politic, economic, investiţional şi altele. Adrian Hasler a mai accentuat că unul dintre birourile de coordonare a Agenţiei pentru Dezvoltare a Principatului Liechtenstein se află la Chişinău, fapt ce denotă relaţia specială dintre ţări.
 
Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Principatul Liechtenstein au fost stabilite la 14 august 2001. Primul ambasador al Republicii Moldova în Liechtenstein, a fost actualul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care şi-a prezentat scrisorile de acreditare Principelui ereditar Alois de Liechtenstein la 11 noiembrie 2016.
Similare
RECOMANDĂRI