Rezoluţia pro-Moldova a Congresului SUA are suport pentru a fi votată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rezoluţia pro-Moldova a Congresului SUA are suport pentru a fi votată

Rezoluţia Congresului SUA care susţine asocierea Republicii Moldova la Uniunea European şi cere Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile din regiunea transnistreană are suport pentru votare.

Anunţul a fost făcut la întâlnirea preşedintelui Parlamentului Andrian Candu cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-preşedintele grupului, a reiterat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democraţiei, creştere a securităţii energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică şi protejare a spaţiului informaţional.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mulţumit pentru suportul acordată de Statele Unite pentru Republica Moldova. Andrian Candu a apreciat determinarea colegilor din Congresului SUA de a susţine în continuare dreptul ţării de a lua decizii fără constrângeri sau presiuni din exterior.

Amintim că în februarie curent, Congresul SUA a înregistrat o rezoluţie în care susţin lupta Republicii Moldova cu acţiunile de dezinformare desfăşurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naţionale. În documente se face îndemn către conducerea Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al Moldovei, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susţin procesul de reintegrare pe cale paşnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul ţării.

Rezoluţia a fost înregistrată în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA de către congresmenii David Price şi Pete Olson.

 

Similare
RECOMANDĂRI