Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se clatină fotoliul primarului de Ungheni, Alexandru Ambros

Autoritatea Naţională de Integritate cere ridicarea mandatului de primar al oraşului Ungheni lui Alexandru Ambros, pentru că a semnat mai multe ordine de plată cu o firmă ce aparţine soţiei sale. Primarul Alexandru Ambros se declară nevinovat.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Integritate, primarul oraşului Ungheni a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. În  2018, aflându-se în funcţie, Alexandru Ambros a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparţine soţiei sale. Atunci, edilul a contestat în instanţa de judecată decizia ANI, şi a avut câştig de cauză. Ulterior, ANI a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE: Precizăm că persoana vizată urmează să fie decăzută din dreptul de a exercita o funcţie publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar pentru o perioadă de 3 ani şi va fi înscrisă în lista publică a persoanelor cu interdicţii. Totodată, ordinele de plată semnate de către primar vor fi declarate nule.

De cealaltă parte, Alexandru Ambros spune că a depus o sesizare la Curtea Constituţională.
Similare
RECOMANDĂRI