Secretariatul Parlamentului vine cu precizări în privinţa refuzului de a înregistra o parte din pachetul antioligarhic propus de "ACUM"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretariatul Parlamentului vine cu precizări în privinţa refuzului de a înregistra o parte din pachetul antioligarhic propus de "ACUM"

Secretariatul Parlamentului precizează că proiectele de acte legislative prezentate de grupul de 26 de deputaţi au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova la 22 martie curent. Iar Direcţia juridică a Parlamentului urmează să se expună în perioada imediat următoare privind procedura şi condiţiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă, se menţionează într-un comunicat al Secretariatului Parlamentului.

”Proiectele de acte legislative şi propunerile legislative se depun, prin cutumă, pe numele Biroului Permanent şi se distribuie spre raportare şi avizare prin dispoziţia preşedintelui Parlamentului, potrivit Regulamentului Parlamentului. Procedura de înregistrare a proiectelor de acte şi propuneri legislative este stipulată în articolul 47-48 din legea nominalizată”, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului.

După înregistrare, în cel mult 5 zile lucrătoare de la data includerii în procedura legislativă, proiectele de acte legislative, propunerile legislative, precum şi documentele menţionate la art. 47 alin. (6) se plasează pe web site-ul Parlamentului.
 
Precizarea vine după ce reprezentantul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a anunţat astăzi că Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze o parte din pachetul antioligarhic semnat de cei 26 de deputaţi aleşi pe listele formaţiunii.
 
Potrivit lui Litvinenco, pachetul conţine 2 proiecte de legi şi 5 proiecte de hotărâri ale Parlamentului şi că refuzul de a le înregistra ar reprezenta o încălcare a Constituţiei şi a Regulamentului Parlamentului.  

Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze o parte din pachetul antioligarhic propus de "ACUM"

Similare
RECOMANDĂRI