Sergiu Litvinenco: Concursurile sunt compromise de prevederile votate de PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco: Concursurile sunt compromise de prevederile votate de PDM

Concursurile pentru funcţiile publice anunţate de noua guvernare sunt desfăşurate în conformitate cu legile votate de fosta guvernare, de aceea o parte se încheie cu rezultate sub aşteptările cetăţenilor. Afirmaţiile aparţin deputatului fracţiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, preşedinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi ţi a fost făcută în cadrul emisiunii „Punct şi de la capăt” de la Radio Europa Liberă.

Sergiu Litvinenco că legile votate anterior de către fostul partid de guvernământ, care astăzi critică rezultatele concursurilor pentru funcţiile publice, stabileşte că aceste concursuri sunt petrecute de către comisiile parlamentare, unde intră exponenţii partidelor politice: „Fiecare comisie are o anumită proporţie de voturi, generează din start discuţii cu privire la obiectivitatea rezultatelor”.

Potrivit deputatului, cei care au votat legile au făcut-o în propriul interes: „să le convină să le aplice şi să iasă învingător cel pe care îl voiau”. Referitor la rezultatele concursurilor desfăşurate până acum, Sergiu Litvinenco spune că „în mod normal trebuie să existe comisii de concurs create din nou”. „Conform prevederilor legale în vigoare, comisiile de concurs sunt constituite din politicieni. Eu am declarat deja că nu mai accept să mai particip în cadrul comisiilor de concurs constituite din politicieni”, a spus deputatul.

Sergiu Litvinenco susţine că între componentele majorităţii parlamentare nu există partajare de funcţii la nivelul instituţiilor statului independente, dar „există concursuri, care nu sunt perfecte, există probleme cu privire la obiectivitatea acestor concursuri”.

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, fost deputat PL, a declarat în cadrul emisiunii, că „compromisul rezonabil care s-a făcut între Blocul ACUM şi PSRM pentru debarcarea lui Plahotniuc este un lucru salutar. Însă, după două luni de guvernare, situaţia creată arată că Plahotniuc poate fi reeditat şi poate fi inventat în Republica Moldova într-o altă formă. Eu văd că voi îl îngrăşaţi politic pe Dodon şi el aşteaptă să cădeţi jos şi să preia toată puterea”, a spus Valeriu Munteanu.
Similare
RECOMANDĂRI