Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Puşcuţă, reacţie la acuzaţiile lui Chiril Moţpan: Toate informaţiile despre proprietăţi au fost culese din declaraţie mea de avere

Ministrul finanţelor Sergiu Puşcuţă a venit cu o reacţiile la acuzaţiile lui Chiril Moţpan, susţinând că toate informaţiile despre proprietăţile pe care le deţine au fost culese din declaraţia lui de avere.

„Nu pot să spun cât costă averea, dar am declarat că am 500 de hectare de terenuri agricole. Vreau să vă reamintesc că, începând cu anul 2009, nu am activat în serviciul public. M-a întors în februarie 2016, iar în această perioadă am activat în sectorul privat”, a spus Sergiu Puşcuţă.

Chiril Moţpan, preşedintele Comisiei de Securitate şi Ordine Publică, deputat al blocului ACUM, l-a învinuit pe noul ministru al Finanţelor, Sergiu Puşcuţă, de îmbogăţire ilicită, evaziune fiscală şi favorizarea unor acte de corupţie, cât a fost la conducerea mai multor instituţii financiare de stat. Puşcută a recunoscut, doar, că deţine o suprafaţă importantă de teren agricol dar nu a spus cu ce bani a cumpărat-o. 
 
Chiril Moţpan susţine că a intrat în posesia unui raport cu informaţii despre mai multe acte ilegale comise de noul ministru al Finanţelor, Sergiu Puşcuţă, cât timp acesta s-a aflat la conducerea mai multor instituţii de stat.

„Domnul Puşcuţa în calitate de şef al Serviciului Fiscal de Stat, a promovat în funcţii cheie, mai multe persoane loiale, inclusiv fini ca şefi la Direcţiile de la Serviciul Fiscal de Stat”, a spus CHIRIL MOŢPAN.
 
În raport ar mai apărea şi faptul că actualul ministru al Finanţelor ar fi obţinut, printr-o metodă dubioasă, 500 de hectare de teren, în valoare de peste un milion de euro.
 
Potrivit deputatului blocului ACUM, „oar în perioada anilor 2015-2018 domnul Puşcuţa a achiziţionat 472 de hectare de teren în raionul Drochia dintre care 189 e hectare au fost vândute către persoane terţe, iar 150 hectare au fost achiziţionate de cumnatul său Ababii Eduard, fost judecător la Curtea de Apel Bălţi, acum membru al Curţii Supreme de Justiţie.   La salariul de bugetar domnia sa iar fi greu să explice proprieteţi în valoare de mai mult de  un milion de euro”.
 
Preşedintele Comisiei de securitate şi Ordine Publică a mai declarat că Puşcuţă ar fi protejat mai multe afaceri, în timp ce altele erau sancţionate nejustificat.

Sergiu Puşcuţă ar avea în anturajul său persoane care s-au îmbogăţit într-un mod dubios, mai spune deputatul blocului ACUM, Chiril Moţpan. În raport se mai indică şi faptul că actualul ministru al Finanţelor a fost concediat, în 2007, din funcţia de şef al Serviciului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei. Sergiu Puşcuţă a recunoscut, doar, că deţine 500 de hectare de teren agricol, dar fără a preciza din ce bani au fost cumpărate.

Raportul despre presupusele activităţi ilegale ale noului ministru al Finanţelor a fost trimis procurorilor şi preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.


 
Similare
RECOMANDĂRI