Ştefan Gaţcan explică de ce s-a răzgândit şi a revenit în Parlament, „ca deputat al fracţiunii PSRM”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Gaţcan explică de ce s-a răzgândit şi a revenit în Parlament, „ca deputat al fracţiunii PSRM”

Deputatul (încă) Ştefan Gaţcan a venit cu o nouă postare prin care şi-a explicat revenirea şi prezenţa de astăzi la şedinţa Parlamentului, „ca deputat al fracţiunii PSRM”. Acesta spune că „nu a putut sta indiferent” când a văzut ce haos, debandadă şi populism s-a creat în Parlament”, de aceea a decis că prezenţa sa în Legislativ „este necesară cel puţin atâta vreme cât ea ajută ca ţara să nu intre în instabilitate şi blocaj”.

UPDATE: LIVE.UPDATE. Şedinţa Parlamentului. Vasile Bolea: Ştefan Gaţcan şi-a retras cererea prin care îşi anunţa depunerea mandatului

Ştefan Gaţcan spune că este „un începător în politică”, nu are „experienţă în a înţelege anumire jocuri politice”, iar asta îl poate face „vulnerabil la unele greşeli”.

„M-am prins într-un joc politic şi în momentul când am înţeles că retragerea mea este folosită pentru a fi blocată activitatea Parlamentului, am decis că acest lucru nu este admisibil. Mai cu seamă că activitatea era blocată tocmai când trebuia să vină Guvernul cu majorarea de salarii pentru colegii mei medici, pentru pensionari, pentru agricultori şi alte categorii de cetăţeni”. 

Totuşi, Gaţcan spune că rămâne la ideea de a se retrage din politică şi va face asta când retragerea „nu va avea consecinţe grave asupra oamenilor şi a ţării”. 

Acesta a reiterat că nu a fost supus presiunilor, este liber şi deciziile anterioare au fost luate liber: „Îmi pare rău dacă am avut un comportament politic derutant pentru alegătorii mei, îmi asum această greşeală şi trag învăţămintele necesare din asta”.

Amintim că săptămâna trecută, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte PSRM şi aderă la Pro Moldova. A doua zi dimineaţa, după o discuţie cu cei din PSRM, socialiştii au anunţat că Ştefan Gaţcan îşi depune mandatul, dar rămâne în echipa PSRM. Cei din Pro Moldova au acuzat că Gaţcan a fost presat, intimidat şi ameninţat pentru a lua o astfel de decizie. 

Ulterior, Igor Dodon a recunsocut că i-a asigurat paza lui Ştefan Gaţcan până la frontieră, cel din urmă părăsind R. Moldova. În câteva înregistrări postate pe pagina sa de Facebook, Gaţcan anunţa că are nevoie de „reabilitare psiho-emoţională”. 

După trei tentative eşuate de a petrece şedinţa Parlamentului (din lipsă de cvorum), unde Ion Chicu urma să prezinte pachetul de legi pentru care îşi asumă răspnderea, astăzi, odată cu revenirea lui Gaţcan, majoritatea parlamentară a avut cvorum, iar premierul şi-a adus argumentele în faţa deputaţilor.

Similare
RECOMANDĂRI