Ştefan Gligor: Actuala legislatură a Parlamentului a respectat termenul de formare a majorităţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Gligor: Actuala legislatură a Parlamentului a respectat termenul de formare a majorităţii

Actuala legislatură a Parlamentului a respectat termenul de formare a majorităţii pentru că el a expirat pe 10 iunie la ora 00:00. De această părere este Expertul în politici publice Ştefan Gligor.

Deputatul blocului ACUM Igor Grosu susţine că Guvernul şi Parlamentul urmează să adopte decizii curajoase. Potrivit lui, societatea aşteaptă de la cei care au format majoritatea să livreze ceea ce au promis în campania electorală, indiferent de rezistenţa pe care o întâmpină din partea Partidului Democrat. Declaraţiile au fost făcute la Jurnal TV, transmite IPN.

Igor Grosu spune că foarte curând Guvernul îşi va începe activitatea în clădirea Guvernului. „Mai aşteptăm bunul simţ de la democraţi, lucrul acesta nu duce la infinit. Vom insista şi vom face acţiuni ca să ajungem în clădirea Guvernului. Lucrul acesta ni-l cer alegătorii noştri”, a menţionat parlamentarul.

Deputatul PSRM Vladimir Ţurcan spune că după ce în Parlament a fost creată o comisie care va investiga „furtul miliardului”, deputaţii vor putea să asculte rapoarte ale diferitor instituţii, dar şi să facă concluzii. Potrivit lui, acum se va ajunge, în sfârşit, la miezul problemei pentru că anterior s-a încercat să se afle informaţii de la factorii de decizie şi deseori ideea era tratată cu refuz.

Expertul în politici publice Ştefan Gligor susţine că actuala legislatură a Parlamentului a respectat termenul de formare a majorităţii pentru că el a expirat pe 10 iunie la ora 24. Despre deciziile Curţii Constituţionale expertul spune că s-a înregistrat în mod vădit un episod prevăzut de Codul penal. „Articolul se numeşte „uzurparea puterii în stat” şi se referă la judecătorii CC care au fost numiţi în funcţii cu încălcare de procedură, nu corespund criteriului integrităţii absolute şi reputaţiei ireproşabile şi sunt vizaţi în scandaluri corupţionale şi de etică profesională. Aceşti oameni din start nu aveau ce căuta în Curtea Constituţională şi activitatea lor din start este lovită de viciul profesional”, a declarat Ştefan Gligor.

Juristul Ion Guzun susţine că situaţia nu este una foarte uşoară. Potrivit lui, hotărârile Curţii Constituţionale pot fi revizuite, doar că numai în anumite situaţii. În plus, CC a adoptat hotărârile din ultimele zile în lipsa unui document deşi, în mod normal, dacă o persoană merge în instanţă fără acte în original, cererea este scoasă de pe rol. „Codul jurisdicţiei constituţionale stabileşte o procedură foarte strictă şi oficială prin care să vină autorităţile statului într-un anumit dialog. Am văzut că acest dialog nu a avut loc”, spune juristul.
Similare
RECOMANDĂRI