Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Subiectele abordate în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate

Preşedintele Maia Sandu a convocat astăzi şedinţă de lucru a Consiliului Suprem de Securitate. Pe ordinea de zi au fost două subiecte iart şedinţa a durat 6 ore. Preşedintele îngheţarea preţurilor la carburanţi, după ce în ultima perioadă au fost înregistrate creşteri săptămânale.

Maia Sandu a invitat la şedinţă membrii Agenţiei Naţională pentru Reglementare în Energetică şi Consiliul Concurenţei pentru a vedea care sunt acţiunile pentru a preveni creşterile de preţ a carburanţilor.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: Să se revină la plafonarea preţurilor. Evident pentru asta trebuie să se schimbe legea. Soluţia imediată trebuie să fie aplicată de consiliul concurenţei există în lege ca consiliul concurenţei să intervină imediat inclusiv prin îngheţarea preţurilor atunci când este evident acţiunea concertată şi şi recomandarea noastră CC este să facă uz de toate instrumentele pe care le prevede legea.

La şedinţă s-a discutat şi despre concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Preşedintele Maia Sandu spune că acest subiect este foarte complicat şi de interes national iar Procuratura este în etapa finală a anchetei şi speră că va merge, în scurt timp, în judecată.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: Nu s-a întâmplat nicmic cu acest dosar, nu au fost şedinţe. Este un dosar răsunător şi în pofida pandemiei cred că instanţele de judecată ar fi trebuit să îşi facă timp să analizeze acest dosar. Am cerut Agenţiei proprietate publică să facă o cerere de ugentare şi monitorizarea.
Similare
RECOMANDĂRI