Tudor Deliu: Participarea PLDM la alegerile parlamentare va fi decisă pe 11 noiembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tudor Deliu: Participarea PLDM la alegerile parlamentare va fi decisă pe 11 noiembrie

Modalitatea de participare a Partidului Liberal Democrat la următoarele alegeri parlamentare va fi decisă la şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, care va avea loc pe 11 noiembrie. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Tudor Deliu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. Potrivit lui, PAS şi PPDA le-a propus liberal democraţilor să delege câteva persoane pe lista comună care va fi formată de blocul electoral al celor două partide, însă PLDM stă la dubii, transmite IPN.

„Conform statutului, modalitatea de participare o determină Consiliul. I-am invitat şi pe dumnealor (PAS şi PPDA, n.r.) să participe la şedinţă pentru că eu, preşedintele Deliu, nu pot să-mi asum o decizie pentru partid”, spune Tudor Deliu.

Potrivit lui, faptul că PLDM face parte din Mişcarea de rezistenţă „Acum”, dar nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline şi din blocul electoral „poate fi numită şi ţeapă”, dar discuţiile continuă, spune liberal democratul. „Anunţarea angajamentelor, aceasta nu înseamnă crearea blocului electoral. Oficial, nu este creat acest bloc. Blocul se creează în conformitate cu prevederile Codului electoral şi se înregistrează de Comisia Electorală Centrală”, a menţionat liderul PLDM.

„PAS şi PPDA ne propun să delegăm câteva persoane pe lista comună a lor. Noi nu ne temem de filtre pentru că PLDM s-a filtrat. Azi din Partidul Liberal Democrat fac parte persoanele care au rezistat tuturor presiunilor care au fost făcute asupra lor. Cei care s-au simţit cu pufuşor pe botişor s-au dus şi au rămas oameni integri. Însă, sincer, participarea doar cu câteva persoane pe listă, dar nefiind persoană juridică componentă a blocului acesta presupune din start că PLDM nu este concurent electoral, iar nefiind concurent electoral, nu te bucuri de foarte multe prerogative legale chiar ajungând în Parlament”, a declarat Tudor Deliu.

Tudor Deliu spune că săptămâna viitoare are convenită o întâlnire cu liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, în cadrul căreia vor analiza şi propunerea preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, de a se aşeza la masa de negocieri pentru a identifica candidaţi comuni pentru circumscripţii.

În opinia lui, în prezent un partid politic nu poate să acumuleze majoritatea în Parlament. Cele mai importante vor fi discuţiile după alegerile parlamentare.

Totodată, Tudor Deliu menţionează că nu a decis dacă personal va candida sau nu la următoarele alegeri parlamentare.
Similare
RECOMANDĂRI