Un deputat socialist spune că PSRM ar putea să nu mai voteze iniţiativele Guvernului, după ce Maia Sandu a apărut într-un video cu Dorin Chirtoacă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un deputat socialist spune că PSRM ar putea să nu mai voteze iniţiativele Guvernului, după ce Maia Sandu a apărut într-un video cu Dorin Chirtoacă

Deputatul socialist Grigore Novac sugerează că PSRM s-ar putea să nu mai susţină şi să nu mai voteze în Parlament iniţiativele venite din partea Guvernului. Reacţia vine după ce Maia Sandu a apărut astăzi într-un video alături de Dorin Chirtoacă, îndemnând cetăţenii să-l voteze pe Andrei Năstase la alegerile din 3 noiembrie.

„Am văzut azi că doamna Maia Sandu poate crea ad hoc alianţe politice în afara Coaliţei noastre de guvernare, împotriva socialiştilor, adică propriilor parteneri direcţi de Coaliţie. Am o întrebare către doamna Maia Sandu: împotriva cui prieteneşti dumitale cu liberalii lui Ghimpu şi Chirtoacă? Aţi uitat cu cine aţi semnat Acordul politic? Aţi uitat ce aţi promis şi ce angajamente aţi luat, inclusiv faţă de partenerii din afara ţării?”, a scris Grigore Novac pe pagina sa de Facebook.

Socialistul spune că prin acest video, astăzi s-a produs un precedent „care poate avea consecinţe serioase”, iar pentru asta se va face vinovată Maia Sandu. 

„S-ar putea ca pentru unele iniţiative ale Guvernului, să o trimitem pe doamna Sandu să caute voturi la Ghimpu şi Chirtoacă, noii ei aliaţi”, a mai spus Novac. 

Ce ţine de posibilitatea reevaluării rezultatelor concursului pentru funcţia de procuror general, Grigore Novac spune că aceste acţiuni sunt calificate de către socialişti drept „o trădare a angajamentelor şi o demonstraţie a celor mai proaste procedee din politica moldovenească. Luăm act şi vom veni în timpul apropiat cu reacţii mai concrete în privinţa gesturilor şi declaraţiilor membri lor ACUM din ultimele zile”. 

Amintim că astăzi, ministrul justiţiei Olesea Stamate a anunţat că după ce în societate au apărut mai multe nemulţumiri, dar şi noi informaţii despre cei patru candidaţi preselectaţi de Comisie, pentru funcţia de procuror general, „se impune o reevaluare”, a rezultatelor concursului.

Similare
RECOMANDĂRI