Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Una dintre priorităţile Guvernului este să-i motiveze pe cei din diaspora să se întoarcă acasă

Diaspora îşi pune speranţe mari în noua conducere a Republicii Moldova şi speră că cei care au venit la putere nu-i vor dezamăgi. În cadrul Zilelor Diasporei, peste 200 de cetăţeni ai ţării, stabiliţi peste hotare, s-au întâlnit la Chişinău cu persoane ocupând funcţii importante în administraţia naţională. Preşedintele, dar şi unii miniştri le-au spus că actuala guvernarea doreşte cresterea calităţii vieţii locuitorilor şi construirea unei societăţi democratice, dar acest lucru nu se poate face peste noapte.

Deşi sunt la mii de kilometri distanţă, basarabenii din diaspora sunt tot cu gândul acasă. Cei mai mulţi dintre ei au plecat de nevoie, dar speră că într-o bună zi să revină în ţară. Este şi cazul lui Oleg Bagrin, din satul Băneşti, raionul Teleneşti, care s-a stabilit în Canada de 15 ani.
 
Oleg, care este medic ortoped-traumatolog, locuieşte cu familia sa în Toronto. Chiar dacă a reuşit să-şi facă o carieră de succes acolo, el îşi doreşte să se întoarcă acasă, dar pentru asta spune că în Republica Moldova trebuie să se producă o schimbare.
 
 Din Canada, ne îndreptăm spre Kazahstan. Nicolae Pluşchis a plecat acum aproape 40 de ani să-şi facă studiile acolo şi a ramas până în prezent. Se simte ca acasă, deoarece în Kazahstan trăiesc mii de români.
 
Basarabenii din diaspora sunt optimişti şi speră că noua guvernare va reuşi să schimbe lucrurile spre bine. Prim-ministrul Maia Sandu le-a spus că una dintre priorităţile guvernului este să-i motiveze pe cetăţenii plecaţi peste hotare să se întoarcă acasă.
 
În premieră, la Zilele Diasporei a fost prezent şi preşedintele Igor Dodon, care le-a făcut şi o promisiune cetăţenilor plecaţi peste hotare.
 
La Zilele Diasporei din acest participă peste 200 de basarabeni stabiliţi peste hotare. Evenimentul, care a devenit deja o tradiţie, este la a şasea ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI