Vaccinarea populaţiei şi evoluţiile politice, discutate de Maia Sandu şi Peter Michalko
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vaccinarea populaţiei şi evoluţiile politice, discutate de Maia Sandu şi Peter Michalko

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere ieri cu Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău. Şefa statului i-a mulţumit Ambasadorului în numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea europeană şi ajutorul imens acordat ţării în această perioadă grea. Doamna Sandu şi-a exprimat recunoştinţa pentru donaţiile de echipamente pentru angajaţii din prima linie, donaţiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european, şi ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate cel mai mult de criză.

Preşedinta Sandu i-a comunicat Ambasadorului Michalko interesul ţării de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care şi-au suplinit stocurile din timp, cu rezervă. „Sper că vom identifica asemenea oportunităţi, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obţinerea vaccinului pentru cetăţenii noştri,” a adăugat Maia Sandu.

La întrevedere s-a discutat şi despre ultimele evoluţii politice, iar interlocutorii au convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ţinând cont de interesele şi bunăstarea cetăţenilor, nu doar de paşii calculaţi ai partidelor şi grupurilor de interese ce se află în spatele lor.

Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, care oferă sprijin ţării noastre de foarte multă vreme. La rândul său, Republica Moldova trebuie să-şi respecte angajamentele şi să asigure reformele democratice şi economice care vor transforma ţara într-un stat european.

Similare
RECOMANDĂRI