VIDEO. Igor Grosu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei: „ Este o onoare şi o responsabilitate pentru noi”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Igor Grosu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei: „ Este o onoare şi o responsabilitate pentru noi”

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric. La întrevedere au participat membrii delegaţiei Legislativului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

În cadrul discuţiilor a fost abordată activitatea legislativă pe mai multe domenii – reformarea justiţiei şi lupta împotriva corupţiei; promovarea drepturilor omului; reglementarea diferendului transnistrean.

Igor Grosu a precizat că Parlamentul de la Chişinău are o agendă plină pe aceste domenii şi a salutat faptul că unele iniţiative legislative au fost susţinute în unanimitate de către deputaţi, indiferent de culoarea lor politică. Este vorba de legea pentru modificarea Constituţiei ce vizează Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi instituirea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare şi control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. ”Este un semn bun pentru clasa politică, iar reforma justiţiei reprezintă un angajament important asumat de noul Parlament faţă de cetăţeni”, a subliniat speakerul.

Totodată, Igor Grosu a ţinut să comunice despre ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, precizând că femeile au un rol important în societate, iar în actualul Legislativ, majoritatea comisiilor permanente sunt conduse de femei.

Preşedintele Parlamentului a menţionat în mod special suportul constant pe care Consiliul Europei îl oferă ţării noastre pe parcursul celor 26 de ani de când Moldova este membru al forului european.

„Mulţumim pentru toată susţinerea, simţim atenţia dumneavoastră pentru toate procesele din ţara noastră. Este o onoare şi o responsabilitate pentru noi, în primul rând, faţă de aşteptările cetăţenilor care vor să trăiască într-un mediu sigur, în bunăstare, iar drepturile să le fie respectate”, a punctat Preşedintele Parlamentului.

Părţile s-au arătat interesate în continuarea parteneriatului, inclusiv în cadrul Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova în anii 2021-2024.

Similare
RECOMANDĂRI