VIDEO. Irina Vlah a fost investită în funcţia de başcan al Găgăuziei. Igor Dodon, Maia Sandu, Zinaida Greceanîi şi Mitropolitul Vladimir, prezenţi la eveniment
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

VIDEO. Irina Vlah a fost investită în funcţia de başcan al Găgăuziei. Igor Dodon, Maia Sandu, Zinaida Greceanîi şi Mitropolitul Vladimir, prezenţi la eveniment

Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a başcanului Unităţii Teritorial Administrative Găgăuzia, Irina Vlah, care a fost realeasă pentru al doilea mandat.

În discursul său de pe scenă, Irina Vlah, a promis, din nou, construcţia unui aeroport în Ceadîr-Lunga şi o staţie de electricitate în Vulcăneşti.

Pe scenă, cu mesaje de felicitare, a ieşit preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Maia Sandu, dar şi Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir. Toţi şi-au rostit discursurile în limba rusă.

La eveniment a participat şi o delegaţie a Dumei Federaţie Ruse, formată din adjunctul preşedintelui Dumei de Stat, Olga Epifanova, şi preşedintele Comisiei de externe din camera superioară, Konstantin Kosaciov.

„Irina Vlah şi echipa ei au arătat că este posibilă dezvoltarea regiunii nu pe seama banilor furaţi de la oameni, ci prin muncă asigură şi dedicată, prin atragerea investiţiilor atât din Est, cât şi din Vest, prin dezvoltarea sistematică a relaţiilor Găgăuziei cu partenerii externi. Şi dacă acest lucru a reuşit în Găgăuzia, sunt sigură că poate şi ar trebui să fie realizat şi în alte regiuni ale Moldovei.”, a spus preşedintele Parlamentului.

„Indiferent de divergenţele politice sau ideologice, e timpul să punem capăt divizărilor între cetăţenii ţării noastre. Îmi doresc ca de acum înainte limba, cultura, etnia să nu mai fie folosite drept motive de dezbinare. Îmi doresc ca toţi cetăţenii Republicii Moldova să fie mândri de ţara în care locuiesc.
Vreau să fim o societate unită, solidară, pentru că noi toţi avem aceeaşi dorinţă - să ne simţim bine acasă”, a spus prim-ministrul.

Şeful statului a menţionat c, la 30 iunie, cetăţenii din regiune au făcut o alegere corectă, deoarece pe parcursul celor patru ani de mandat, „Vlah s-a manifestat ca un manager profesionist, iar rezultatele înalte pe care autonomia le-a obţinut în toate domeniile constituie cea mai bună dovadă în acest sens”.

Alegerile în UTA Găgăuzia s-au desfăşurat la 30 iunie curent, iar Irina Vlah a fost aleasă cu votul a 91,27% din alegătorii care au venit la urne pentru al doilea mandat de başcan.


Similare
RECOMANDĂRI